You do not have the appropriate flash player to view this content. Please download the latest flash player.

Што е тоа софтверска пиратерија?


Софтверска пиратерија е неовластено копирање или дистрибуција на софтвер со авторски права. Ова може да се направи преку копирање, превземање, размена, продажба или инсталирање на повеќе копии на личен или пак на компјутер на работа. Она што повеќето од луѓето не го знаат или пак за што не размислуваат е дека кога ќе купите софтвер, всушност купувате лиценца да го користите, а не самиот софтвер. Таа лиценца Ви кажува колку пати можете да го инсталирате софтверот, па затоа е важно да ја прочитате. Ако направите повеќе копии отколку што дозволува лиценцата, Вие пиратирате.


Настани ширум светот

Види сèWorldwide Events